نوشته

مخازن تفکیک زیرزمینی

توسط دسته‌بندی نشده, ذخیره سازیدر نوامبر 6, 2023
5/5 - (1 امتیاز)

سوابق کار در تهران و شهرستانها

همدان

مدیر منطقه یک شهرداری همدان در سال 1399 : همواره استفاده از مخازن قدیمی زباله در نقاط پر تردد شهر دارای چالش‌های بسیاری بوده است که می‌توان به ایجاد آلودگی محیطی و بصری، دسترسی به زباله‌های داخل مخزن و… اشاره کرد.

وی گفت: یکی از اهداف مجموعه شهرداری منطقه یک استقبال شهروندان از مباحث آموزش شهروندی است که می‌توان به موضوع تفکیک زباله‌های خشک و تر اشاره کرد، به همین دلیل در تمامی مخازن زیرزمینی مکانیزه ورودی‌های جداگانه جهت تفکیک این دو نوع زباله در نظر گرفته شده است.

صادقی، معاون خدمات شهری منطقه یک شهرداری همدان نیز با بیان اینکه استفاده از مخازن زیرزمینی زباله باعث می‌شود تا هرچه بیشتر بتوانیم از فضاهای موجود در سطح زمین استفاده کنیم، تصریح کرد: ظرفیت این مخازن ۱.۵ مترمکعب است که چندین برابر مخازن کنونی است و با اجرای آنها می‌توان هزینه‌های حمل و انتقال زباله را تا حد چشمگیری کاهش داد.

مخازن زیرزمینی مکانیزه زباله با دو ورودی برای تفکیک زباله‌های خشک و تر برای اولین بار در شهر همدان در چهار نقطه از منطقه یک در سال 1399 اجرا شد.

مخزن زباله زیر زمینی چیست؟

نوعی مخزن زباله شهری است که در زیر زمین جایگذاری می شود و فقط به هنگام تخلیه به سطح خیابان می آید. مخزن زباله زیر زمینی دارای قابلیت های زیست محیطی و فرهنگی بسیار است و به مدیریت پسماند شهری کمک بسیاری می کند.

شرکت آذرپاش پیشرو در سال ۱۳۹۷ برای اولین بار در ایران اقدام به طراحی مخازن زباله زیر زمینی کرد و پس از طی شدن فرآیند یک ساله این طرح را تولید و به ثبت اختراع رسانید.

زباله چگونه درون مخزن زباله زیر زمینی قرار می گیرد؟

مخزن زباله زیر زمینی مجهز به یک یا چند شوتینگ است که در سطح خیابان، به جای مخازن مکانیزه که بو و آلودگی زباله را در سطح شهر منتشر می کند، قرار می گیرد. زباله به واسطه این شوتینگ، به درون مخزن جایگذاری شده در زیر زمین منتقل می شود. به هنگام تخلیه مخزن زباله توسط اپراتور شهرداری به سطح خیابان می آید و با ماشین حمل زباله تخلیه می شود.

مخزن زباله زیر زمینی دارای چه اجزایی می باشد؟

مخزن زباله زیر زمینی از سه بخش اصلی تشکیل شده است:
۱. مکانیزم بالابر
۲. کابین نگهداری زباله
۳. شوتینگ
مکانیزم بالابر

سیستمی است که باکس زباله را جهت تخلیه به سطح خیابان می آورد.

شرکت آذرپاش پیشرو مخازن زباله زیر زمینی خود را با سه مکانیزم تولید و به مشتریان خود عرضه می کند
۱. مخزن زباله زیر زمینی هیدرولیک
۲. مخزن زباله زیر زمینی هیدرولیک با قابلیت اتصال به ماشین حمل زباله
۳. مخزن زباله زیر زمینی گیر بکسی


کابین نگهداری زباله

کابین قسمتی از مخزن زباله زیر زمینی است که در آن، باکس نگهداری زباله قرار می گیرد.
کابین های مخازن زباله زیر زمینی شرکت آذرپاش پیشرو، قابلیت تجهیز با مخزن جمع آوری شیرابه زباله و یا فیلتر تصفیه شیرابه را دارد.
همچنین نمونه هوشمند این محصول مجهز به کپسول آتش نشاشی و سنسور های هوشمند است که در ادامه به آن پرداخته می شود.
شوتینگ

شوتینگ قسمتی از دستگاه است که زباله درون آن انداخته میشود. تنها قسمتی از مخزن زباله زیر زمینی که در سطح خیابان قابل مشاهده است، شوتینگ است.
شرکت آذرپاش پیشرو با توجه به مکان جایگذاری مخازن زباله زیر زمینی و نیاز مشتریان خود چندین نمونه شوتینگ با جنس و قابلیت های مختلف طراحی و تولید می کند.
جنس این شوتینگ ها می تواند از گالوانیزه، آهن و استیل باشد. این شوتینگ ها طوری طراحی شده است که شهروندان دست یا لباسشان با مخزن زباله تماسی نداشته باشد. درب شوتینگ با پدال زدن باز می شود و هنگام باز شدن درب، دسترسی به محل نگهداری زباله کاملا مسدود می شود تا از سرقت پسماند قابل تفکیک جلوگیری شود.

مخزن زباله زیر زمینی
چرا باید از مخزن زباله زیر زمینی استفاده کنیم؟

این مخازن کمک بسیار زیادی به مدیریت پسماند شهری، زیباسازی شهر و مسائل زیست محیطی می کند. از این رو نصب و استفاده از مخزن زباله زیر زمینی می تواند بسیاری از مشکلات زندگی شهری را حل کند.
از آنجایی که به سیستم سنتی (مکانیزه) جمع آوری زباله ایرادات فنی و زیست محیطی فراوانی وارد بود برای رسیدن به سیستمی کارآمد نیاز به تغییرات اساسی در ساختار این مخازن زباله، روش جمع آوری، تفکیک و امحا بود.
برخی از این ایرادات شامل:
۱. ایجاد بوی نامطبوع در سطح شهر
۲. رها سازی غیر اصولی شیرآبه زباله در آب های سطح شهر (شیرآبه زباله دست کم حامل ۷۰ نوع باکتری بسیار خطرناک و بیماری زا است)
۳. بهم ریختن جلوه و زیبایی خیابان های شهر
۴. عدم امکان تفکیک پسماند از مبدا
۵. هزینه های بالای جمع آوری زباله
۶. اجتماع حشرات و حیوانات موذی که عامل انتقال بیماری های مختلف بین حیوانات دیگر و انسان هستند

مخزن زباله زیر زمینی
مخزن زباله زیر زمینی ساخته شده توسط شرکت آذرپاش پیشرو تمامی مشکلات مخازن زباله سنتی را حل کرده است.
آیا برای نصب مخازن زباله زیر زمینی نیاز به تعویض ماشین آلات شهرداری و زیر ساخت های شهری است؟

شرکت آذرپاش پیشرو مخازن زباله زیر زمینی خود را متناسب با زیر ساخت های شهری و ماشین آلات شهرداری طراحی کرده است، از این رو برای نصب این مخازن نیاز به تغییر ماشین آلات شهرداری نیست. طراحی مخزن زباله زیر زمینی طوری است که در کابین آن از همان سطل های مکانیزه قبلی استفاده شود تا در هزینه های شهرداری شود و مخازن قبلی تبدیل به ضایعات نشود.
ماشین حمل زباله


مزایای استفاده از مخازن زباله زیر زمینی چیست؟

۱. کمک به مدیریت پسماند شهری و روستایی:
مخزن زباله زیر زمینی با قابلیت های هوشمندی که دارد می تواند داده هایی در مورد نوع و حجم زباله تولید شده در هر منطقه، در اختیار شهرداری بگذارد تا برای تفکیک یا امحا پسماند تولید شده برنامه ریزی شود.
معضلات پسماند روستایی
معضلات پسماند شهری

۲. جلوگیری از سرقت پسماند ارزشمند و قابل تفکیک:
روزانه حجم زیادی زباله در سطح شهر تولید می شود که قابلیت بازیافت دارد؛ از این رو پدیده ای به نام زباله گردی شکل گرفته که نه تنها در شان جوانان و مردم کشور نیست، بلکه باعث انتشار آلودگی و بیماری های بسیاری در بین مردم شده است. مخزن زباله زیر زمینی از این پسماند ارزشمند نگهداری می کند تا تفکیک آنه با رعایت اصول بهداشتی و زیست محیطی توسط شهرداری انجام شود. بنابراین هم از انتشار آلودگی و بیماری در سطح شهر جلوگیری می شود، هم میزان زیادی زباله بازیافت و به چرخه مصرف بازگردانده می شود و همچنین این نوع تفکیک، درآمد قابل توجهی برای شهرداری ها به همراه دارد.

۳. ایجاد جلوه بصری مناسب و کمک به زیباسازی فضای شهری:
از مشکلات اصلی مخازن زباله سنتی، ایجاد فضای نامناسب و آلوده در خیابان ها است. این موضوع باعث می شود تا فرم و زیبایی شهرها برهم بریزد؛ از این رو در خاطر شهروندان و مسافران آن مکان، تصویر نامناسبی برجای می ماند. شرکت آذرپاش پیشرو با طراحی دقیق و مناسب شوتینگ های خود، فضای زیبا و مدرنی را برای جامعه شهری و روستایی به ارمغان آورده است.
از بین بردن جلوه زیبای شهری

۴. جلوگیری از نفوذ شیرآبه به سطح خیابان:
شیرآبه زباله دارای بیش از هفتاد نوع باکتری خطرناک و بیماری زا است. یک قطره شیرآبه هزار لیتر آب آشامیدنی سالم را مسموم می کند طوری که حتی اثر این مایع در آب های جاری نیز باقی می ماند و موجب انتقال بیماری بین حیوانات، انسان و گیاهان می شود.
شرکت آذرپاش پیشرو با قرار دادن مخزن و فیلتر تصفیه شیرآبه، در مخازن زباله زیر زمینی خود مشکل ورود شیرآبه زباله به آب های زیر زمینی، نهرها و رودها را حل کرده است.

۵. جلوگیری از انتشار بوی نامطبوع در سطح شهر:
سطل زباله محل اجتماع تعداد بسیار زیادی باکتری است، از اسید معده باکتری ها گازی ساطع می شود که باعث ایجاد بوی بسیار نامطبوعی می شود. این بو در فصل های گرم سال بسیار غیر قابل تحمل می شود. مخزن زباله زیر زمینی با توجه به قرار گرفتن در زیر زمین از فساد زودرس زباله جلوگیری می کند.
شرکت آذرپاش پیشرو در نمونه هوشمند مخازن زباله زیر زمینی خود، از اشعه UV برای آنتی باکتریال کردن زباله ها استفاده می کند، این سنسور باعث می شود نه تنها بوی بد زباله از بین برود بلکه آلودگی زیست محیطی آن پس از دفن به میزان قابل توجهی کاهش یابد.
بوی بد زباله

۶. بستر سازی مناسب جهت تفکیک زباله از مبدا:
تفکیک از مبدا بهترین راه مدیریت پسماند شهری است. در تمامی کشور های مدرن و توسعه یافته، از این روش برای مدیریت پسماند شهری استفاده می شود؛ ولیکن تفکیک از مبدا نیاز به زیر ساخت مناسب دارد.
شرکت آذرپاش پیشرو با تولید مخازن زباله چند منظوره (قرار دادن دو یا چند سطل زباله در هر دستگاه) امکانی را فرآهم آورده تا شهروندان پسماند خود را در منزل تفکیک کرده و به مخزن مخصوص خود بی اندازند. در نمونه هوشمند مخزن زباله زیر زمینی قابلیت خرید پسماند از شهروندان وجود دارد.

۷. کاهش هزینه های جاری و پنهان شهرداری:
جمع آوری زباله همواره امری هزینه بر و وقت گیر برای شهرداری ها بوده است. شرکت آذرپاش پیشرو در مخازن زباله زیر زمینی هوشمند خود سنسور کنترل حجم قرار داده است، این سنسور دائما حجم زباله تولید شده در هر مخزن را ثبت و برای اپراتور شهرداری ارسال می کند. از این رو نیاز نیست تا ماشین آلات شهرداری دائما برای تخلیه، به سراغ تک تک مخازن زباله بروند بنابراین در هزینه و وقت کارکنان صرفه جویی می شود. همچنین عمر مفید مخازن زباله زیر زمینی، بسیار بیشتر از مخازن مکانیزه سنتی است که خود در دراز مدت میزان قابل توجهی از هزینه های جاری شهرداری را کاهش می دهد.
کاهش هزینه های شهرداری
کدام اماکن نیاز به نصب مخزن زباله زیر زمینی دارند؟

اماکن تاریخی:
مکان های تاریخی هر شهر یا کشور به دلیل جذابیت فراوان برای مردم، همواره مورد استقبال مسافران و افراد زیادی است. از آنجایی که در زندگی مدرن شهری هر کجا اجتماع انسان ها زیاد شود، زباله ی زیادی نیز تولید می شود، گاها مشاهده شده که در اماکن تاریخی ازدحام زباله باعث آسیب های گوناگون و غیرقابل جبران به بنای تاریخی شده است.
با ساخت و نصب سطل زباله زیر زمینی متناسب با هر بنا می شود از خسارت های احتمالی پیش رو جلوگیری کند.

۲. مکان های مذهبی:
اماکن مذهبی همواره محل اجتماع تعداد زیادی از شهروندان، مسافران و توریست ها است. مردم در این مکان ها به عبادت، جشن و عزاداری می پردازند؛ هر کدام از این اماکن و مراسم ها برای مردم دارای شان و جایگاه است، از این رو وجود زباله و یا آثار آن (شیرآبه، بوی نامطبوع، حشرات، حیوانات و …) سبب آزردگی خاطر مردم می شود.
شرکت آذرپاش پیشرو با طراحی و ساخت سطل زباله زیر زمینی تمام مشکلاتی که وجود زباله در اماکن مذهبی ایجاد می کند را حل کرده و آماده عقد قرار داد با ارگان های ذیربط می باشد.

۳. مکان های توریستی و گردشگری:
امروزه گردشگری از اصلی ترین منابع درآمدی هر کشور است، بنابراین جذب توریست بسیار حائز اهمیت می باشد. این موضوع در کنار مزیت های فراوانی که دارد، معضلات زیست محیطی مهمی را در برخی مکان ها به وجود آورده است. نصب سطل زباله زیر زمینی در مکان های توریست خیز، نه تنها مشکلات زیست محیطی تجمع گردشگران را حل می کند، بلکه با ایجاد فضایی زیبا تر، خاطره ای بهتر از آن مکان در ذهن افراد بر جای می گذارد که این موضوع خود به تنهایی در دراز مدت، کمک شایانی به جذب توریست می کند.

۴. مجتمع های فرهنگی و ورزشی:
مجتمع های فرهنگی و ورزشی همانند تمامی مراکز پر تردد از گزند آسیب های زباله در امان نیستند.
نصب مخزن زباله زیر زمینی در مجتمع های فرهنگی و ورزشی می تواند در کنار حل معضل آلودگی ناشی از زباله، فرهنگ سازی صحیحی را در مورد بازیافت پسماند داشته باشد.

۵. معابر پر تردد شهر:
تولید زباله زیاد در معابر پر تردد، همواره مسئولان خدمات شهری را به دردسر انداخته و موجب آلودگی خیابان ها شده است. جای گذاری مخزن زباله زیر زمینی متناسب با مکان نصب می تواند مدیریت پسماند این معابر را تا حد بسیار زیادی آسان کند.

۶. مدارس و دانشگاه ها:
بیش از ۹۰ درصد زباله تولید شده در مدارس و دانشگاه ها، زباله قابل تفکیک است که معمولا با عدم مدیریت صحیح، این زباله ها به چرخه بازیافت برگردانده نمی شوند.
نصب سطل زباله زیر زمینی در مدارس و دانشگاه ها می تواند حجم زیادی زباله قابل بازیافت را به چرخه مصرف برگرداند، همچنین این کار فرهنگ تفکیک زباله را به بهترین شکل در میان مردم ترویج می دهد.

۷. مجتمع های تجاری و مسکونی:
نصب مخزن زباله زیر زمینی در مجتمع های تجاری و مسکونی در کنار مدیریت صحیح پسماند تولید شده در این مکان ها با ایجاد فضایی مدرن و زیبا، تاثیر سازنده بر روحیات ساکنان آن می گذارد.

بازدیدها: 20

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    error: Content is protected !!