نوشته

کسب تجربه از یک شکست

توسط دسته‌بندی نشدهدر مارس 13, 2022
Rate this post

طرحهای تفکیک پسماند در شهرهای مختلف کشور عمدتا با ساماندهی عوامل قدیمی و تجمیع آنها در قالب پیمانکار صورت می پذیرد . در این میان در شهر کرمانشاه و با همت سرکار خانم شیرزادی طرحی نو مورد استفاده قرار گرفت

در این طرح برعکس سایر طرحها که دریافت پسماند خشک ارزشمند هدف بود، دریافت زباله تر خالص هدف گذاری گردید و با تحویل سطل سبز به شهروندان ، از ایشان درخواست گردید که زباله های خویش را به صورت تر و خشک تفکیک نمایند و تحویل عوامل شرکت قرار دهند

گزارش ذیل مصاحبه سرکارخانم شیرزادی در سایت پسماند ایران می باشد.

طرح تفکیک زباله شرکت بازیافت کرمانشاه در زیان مطلق

شیرزادی به طرح تفکیک زباله که شرکت بازیافت کرمانشاه از چند سال قبل استارت زده اشاره کرد و گفت: مردم همکاری خوبی در اجرای این طرح ندارند و مشارکت مردم زیر 10 درصد است.

وی خاطرنشان کرد: هم اکنون با وجود آنکه کوچه به کوچه می‌گردیم، ولی از هر کوچه دو تا سه خانواده بیشتر همکاری نمی‌کنند و به سختی روزانه یک تن زباله هم جمع می‌کنیم.

مدیرعامل شرکت بازیافت کرمانشاه با بیان اینکه در گذشته 20 خودرو و 70 تا 80 نفر نیرو در این زمینه در شرکت بازیافت کار می‌کردند، افزود: اکنون تعداد خودروها به شش دستگاه و نیروها به 12 تا 13 نفر رسیده است.

شیرزادی معتقد است، با این رویه حتی پول حقوق کارگران هم درنمی آید و صرفه اقتصادی ندارد.

وی گفت: به دلیل زیانی که متحمل می شویم حتی در این فکر هستیم که همین روند فعلی را هم تعطیل کنیم، زیرا از همین پسماندهایی که مردم تفکیک می کنند هم بخش بسیار زیادی از آن قابل استفاده نیست.

وی مشارکت مردم در چنین طرح هایی را نیازمند آموزش و فرهنگ سازی مستمر دانست و ادامه داد: هیچ بخشی در این زمینه همکاری ندارد و اگر ما هم بخواهیم اطلاع رسانی داشته باشیم هزینه فراوانی دارد که توان پرداختش را نداریم.

گزارش ذیل نیز از کارخانه بازیافت کرمانشاه است

کارخانه بازیافت زباله کرمانشاه از جمله مراکز بازیافتی است که زباله‌ها و مواد بازیافتی را به کود کمپوست و بیو کمپوست تبدیل می‌کند که اقدام ارزشمندی است، اما متاسفانه این کارخانه شرایطی را برای منطقه به وجود آورده که زندگی اهالی روستا‌های اطراف کارخانه را تحت تاثیر قرار داده چرا که شیرابه‌های تولیدی زباله‌های کارخانه به رودخانه قره‌سو کرمانشاه سرازیر و آب را آلوده کرده است. البته فاضلاب شرکت نفت و فاضلاب‌های خانگی نیز در این رودخانه رها می‌شوند که موجب آلودگی آن شده اند، اما آسیب‌های ناشی از سرازیر شدن شیرابه‌های زباله به رودخانه غیرقابل چشم پوشی است.
 
//
طی روز‌های گذشته گروهی از فعالان دانشجویی استان کرمانشاه برای رسیدگی به وضعیت روستاییان اطراف کارخانه بازیافت از این منطقه بازدید داشتند، در این باره محمدرضا آقایی، فعال دانشجویی استان کرمانشاه به خبرنگار ما می‌گوید: وضعیت نامناسب دپو زباله‌های کارخانه بازیافت کرمانشاه موجب شده تا ۱۰ کیلومتری کارخانه بوی بدی به مشام برسد و این مسئله باعث نارضایتی روستاییان منطقه شده است. البته شدت این بو در فصل‌های پاییز و زمستان به دلیل وارونگی دمای هوا بیشتر می‌شود و تحمل آن برای مردم سخت‌تر خواهد بود.
 
//
این فعال دانشجویی استان کرمانشاه می‌افزاید: یکی دیگر از معضلاتی که مردم منطقه با آن مواجه هستند، این است که خودرو‌های حمل زباله کارخانه بازیافت کرمانشاه از کمترین امکانات ایمنی برخوردارند و به دلیل نداشتن برچسب‌های شبرنگ حمل زباله که باعث سخت شدن تشخیص تردد این خودرو‌ها در جاده‌ها از سوی مردم می‌شود، باعث بروز تصادف خواهد شد و به طور مکرر در این مسیر شاهد تصادف خودرو‌های حمل زباله با خودرو‌های شخصی هستیم.
آقایی بیان می‌کند: علاوه بر این موضوع، مخزن شیرابه خودرو‌های حمل زباله کارخانه به دلیل استهلاک، نشتی دارند و جاده‌ای که به کارخانه منتهی می‌شود مملو از شیرابه زباله است و این شیرابه باعث شده که جاده حالت صابونی داشته باشد و خودرو‌های شخصی در زمان تردد از آن، کنترل خود را از دست بدهند و تصادف کنند.
شنیده‌ها حاکی از این است که اهالی روستا‌های اطراف کارخانه بازیافت کرمانشاه در راستای حل مشکلات خود در این زمینه، اقدام به جمع آوری استشهاد و شکایت نامه پیرامون مسائل منطقه کرده اند و قرار است این استشهادیه را به دادستانی، شهرداری و محیط زیست استان کرمانشاه تحویل دهند و خواستار رفع آن شوند. البته فعالان دانشجویی دانشگاه‌های کرمانشاه نیز در این مسیر از هیچ کمکی به مردم دریغ نمی‌کنند و قرار است تا زمان حل این مسئله در کنار آنان به مطالبه گری بپردازند.

بازدیدها: 15

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    error: Content is protected !!