کسب تجربه از یک شکست
طرحهای تفکیک پسماند در شهرهای مختلف کشور عمدتا با ساماندهی عوامل قدیمی و تجمیع آنها در قالب پیمانکار صورت می پذیرد . در این میان در شهر کرمانشاه و با همت سرکار خانم شیرزادی طرحی نو مورد استفاده قرار گرفت
در این طرح برعکس سایر طرحها که دریافت پسماند خشک ارزشمند هدف بود، دریافت زباله تر خالص هدف گذاری گردید و با تحویل سطل سبز به شهروندان ، از ایشان درخواست گردید که زباله های خویش را به صورت تر و خشک تفکیک نمایند و تحویل عوامل شرکت قرار دهند
گزارش ذیل مصاحبه سرکارخانم شیرزادی در سایت پسماند ایران می باشد.
طرح تفکیک زباله شرکت بازیافت کرمانشاه در زیان مطلق
شیرزادی به طرح تفکیک زباله که شرکت بازیافت کرمانشاه از چند سال قبل استارت زده اشاره کرد و گفت: مردم همکاری خوبی در اجرای این طرح ندارند و مشارکت مردم زیر 10 درصد است.
وی خاطرنشان کرد: هم اکنون با وجود آنکه کوچه به کوچه میگردیم، ولی از هر کوچه دو تا سه خانواده بیشتر همکاری نمیکنند و به سختی روزانه یک تن زباله هم جمع میکنیم.
مدیرعامل شرکت بازیافت کرمانشاه با بیان اینکه در گذشته 20 خودرو و 70 تا 80 نفر نیرو در این زمینه در شرکت بازیافت کار میکردند، افزود: اکنون تعداد خودروها به شش دستگاه و نیروها به 12 تا 13 نفر رسیده است.
شیرزادی معتقد است، با این رویه حتی پول حقوق کارگران هم درنمی آید و صرفه اقتصادی ندارد.
وی گفت: به دلیل زیانی که متحمل می شویم حتی در این فکر هستیم که همین روند فعلی را هم تعطیل کنیم، زیرا از همین پسماندهایی که مردم تفکیک می کنند هم بخش بسیار زیادی از آن قابل استفاده نیست.
وی مشارکت مردم در چنین طرح هایی را نیازمند آموزش و فرهنگ سازی مستمر دانست و ادامه داد: هیچ بخشی در این زمینه همکاری ندارد و اگر ما هم بخواهیم اطلاع رسانی داشته باشیم هزینه فراوانی دارد که توان پرداختش را نداریم.
گزارش ذیل نیز از کارخانه بازیافت کرمانشاه است


بازدیدها: 12
مارس 13, 2022